204 Murar (11)


Längs med vår tomtgäns löper en av alla murar som finns i trakterna. Stenmurar får man inte röra eller flytta på och det syns tydligt att vi inte har gjort några försök att bryta mot den regeln. Mossan växer frodigt på toppen.

12 kommentarer:

 1. Fascinerande med dessa gamla stenmurar. Tänk vilket slit det har varit för folk att få till dessa. Så vackert med den gröna mossan.

  SvaraRadera
 2. Tycker det är fint med gamla stenmurar, bra att man inte får flytta på dem!

  SvaraRadera
 3. Mossbevuxna stenmurar är så vackra. Fint perspektiv och stämning i bilden, vilar någon slags stillhet runt platsen.

  SvaraRadera
 4. Vi har också väldigt många stenmurar. En dyker säkert upp hos mig också så klart. De är vackra. Annorlunda perspektiv. Gillar jag skarpt.

  SvaraRadera
 5. det är vackert med mossiga murar! Bra att de är skyddade!

  SvaraRadera
 6. Det är vackert med gamla stenmurar. Vi har en sån fin runt kyrkan där jag bor. Det kommer nog bli något foto på den under året

  SvaraRadera
 7. Man väntar liksom på att trollen ska komma fram bakom muren. Denna och flera av dina andra bilder är riktigt, riktigt fina. Snyggt!

  SvaraRadera
 8. Det är så vackert med stenmurar. Bra att man insett att de är "raritet" för nya stenmurar kommer det nog knappast att staplas....

  SvaraRadera
 9. Så fint, jag får en känsla av sagoskog och väntar mig nästan att en liten vätte ska kika fram :)

  SvaraRadera
 10. Vilket enormt arbete det ligger bakom alla dess stenmurar. Undrar om de som lyfte, bar och staplade stenarna såg den skönhet som vi ser i murarna idag.

  SvaraRadera
 11. Underbart kort med fin vinkel, stämmningsfullt intryck!
  Stenmurarna vi hade när vi bodde i Småland var oftast raserade och övertäckta av grenavfall. Jag kämpa mycket med att frilägga dem. Kul att Kamprad lät bygga nya runt nya IKEA i Älmhult även om stenen kom från Skåne. Här hos mej skulle jag kunna bygga hur mycket som helst då jag är "Stenrik"!

  SvaraRadera
 12. Fina färger och läckert perspektiv .

  SvaraRadera

Berätta gärna vad du tycker om mitt foto eller vad det får dig att tänka på.

Tack för din kommentar!