40 Deformerad (177)


Det finns ett litet otyg som heter aklejgallmygga. De gör så att knopparna torkar in och om någon knopp ändå går vidare till blom så blir blomman deformerad. Mygg-rackarn verkar gilla pastellaklejorna bäst. Vissa år blir det stor skada, andra år mindre eller inget angrepp alls. I år är det ett mellanår och jag vänder eländet till en tematolkning. Se hur insidan av den halvt utslagna blomman är alldeles svart.

4 kommentarer:

 1. Skylla på en mygga när U varit framme! Eller ska det bli en Myggholk för vi ska få följa utvecklingen! Alltid tråkigt när växterna blir våldtagna! Har inte funderat på nått nät under den känsliga tiden? Bra tolkning å foto

  Borde veta vid detta laget att jag inte rör mina foton inte ens sädesärlan som kom en gång väldigt nära å jag han klicka 25 gånger innan den flög vidare! Flygfärdiga ungen i vedboden blev ett foto och det blev OK, pust!
  Grytan är svår att fota från större perspektiv då du inte kan gå hur som helst i Döda fallet finns trärampar att följa! Det var ett stort vattenfall för drygt 200 år sen som försvann på 4 timmar en natt! Grytan är på en utskjutande sten/berg så de finns en gång till grytans övre och en trä ramp till undersidan av hålet där Gubben stod! Så just denna gryta är igenom en klippa där man ser från bägge hållen! Fota nerifrån upp är nog svår då det finns en vattenpöl ivägen, men men ... Kommer ändå åka tillbaka senare i år!
  Tidigt i våras fota jag skylten med en bula men den var så tråkig så den kassarades! Annars har jag varit inne på samma tankar fast denna fanns i baktanken då jag såg det förra året!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 2. För mitt otränade öga missar jag lite av det deformerade men det är en vacker bild.

  SvaraRadera
 3. Dessa gallmyggor som finns för en massa olika växter och träd....inte kul att få in dem i sin trädgård.

  SvaraRadera
 4. Dom har härjat här uppe i åratal men i år ser det bättre ut i aklejbestånden. Ibland hinner blommorna med en andra blomning efter det att myggan gett sig av. Det är ju bra att man kan använda sig av eländet när det ändå envisas med att finnas där.

  SvaraRadera

Berätta gärna vad du tycker om mitt foto eller vad det får dig att tänka på.

Tack för din kommentar!