199 Mjukna (259)


Nu börjar snart augustipäronen mjukna. Dessa päron är helt värdelösa enligt min mening. Först är de sträva och hårda, sedan är de fortfarande lika sträva, sedan fortsätter de att vara strävt omogna - men så plötsligt händer det en dag - att de är övermogna. Alltid lika snopet!

9 kommentarer:

 1. Hahaa... Är du aldrig nöjd du har ändå vackra päron på trädet och inga U som äter upp dem! Här skulle de aldrig hinna komma till mognadsgraden förrän de är slut!!! Vackert kort av Snopen!!!

  Har du saknat mej Näääh du har haft det lugnt, hahaa... !!! Bamsekram ;D

  SvaraRadera
 2. Det vattnas i munnen när jag ser din bild på päronen. De ser så goda ut och kan inte/vill inte tänka att de är de är sträva i smaken.

  SvaraRadera
 3. men någon liten minut måste de väl vara ätbara? Eller ska man koka in dom o servera m vispgrädde? Finfin bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att jag aldrig har timat den minuten. :D

   Radera
 4. Vackra är dom i alla fall. Man kanske ska plocka ner dom när dom fortfarande är lite hård och koka dom i sockerlag för att kunna bevara dom. Päron är inte att tänka på när man bor i växtzon 6, jag är glad att mina två äppelträd överlever de hårda vintrarna här.

  SvaraRadera
 5. ojdå och jag som tycker att de ser så perfekta ut! Vacker bild tog du på dem och jag funderade som Gunilla....koka in dem måste det väl gå när de fortfarande är litet hårda.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. En dag - när jag blir huslig - så ska jag prova att göra inkokta augustipäron. ;)

   Radera
 6. ...men de ser ju så goda ut!

  SvaraRadera
 7. Men vackra är de ändå! :)

  SvaraRadera

Berätta gärna vad du tycker om mitt foto eller vad det får dig att tänka på.

Tack för din kommentar!