236 Planera (275)


Nu är det dags att planera för skörd av trädpionfrö. Jag hade planerat att så redan förra året men de fröna hamnade i en påse som jag sedan aldrig fann igen.

8 kommentarer:

 1. Försökte flera år planera Kastanj då vi hade ett stort träd på förra stället! Men det gick aldrig som planerat! Däremot dök det opp en oplanerad i en jättejordhög(ca 30m3) som låg strax bredvid trädet! Grannfrun vårdar det och än så länge lever det! Så det är ingen lätt sak men testa olika sätt är min rekommendation med tanke med dina hemska U'n! Gör det på än gång innan du glömmer även dessa i soppåsen, hahaa...!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 2. Hej Charlott! Tack för kommentaren och funderingarna angående bilden på fotoutställningen. Jag har svarat där och även lagt ut en redigerad bild.
  Din bild här ser väldigt spännande och lite grotesk ut, nästan som ett monster som slukar frön. Lite knepig skärpa. Jag ligger efter nu i kommentarerna men ska ta igen det så fort jag hinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med närbildslinsen på kameran så hamnar skärpan som ett band i bilden, inte alltid lätt att få på rätt ställe. Skärpan borde legat lite längre bort - då hade det varit en bättre bild. Tack för synpunkten, det är roligt att få feedback även på teknik i bilderna. /Charlotta

   Radera
 3. Nya frön och nya chanser. :)

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Kul att scrolla bland alla bilder. Imponerad över att fixa en bild om dagen!
  Hälsningar /SA

  SvaraRadera
 5. Hur lång tid tar det innan en liiiiiiiiiiten trädpion tittar upp från det du satt fröet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den skulle titta upp nästa år om fröet får rätt förutsättningar. Sen tar det upp till 10 år innan det kommer blommor på den lilla plantan. Jag vet för det är min väninna som drog upp min planta från frö för sådär en 15-20 år sen.

   Radera
 6. Det är bra att planera ;)

  SvaraRadera

Berätta gärna vad du tycker om mitt foto eller vad det får dig att tänka på.

Tack för din kommentar!