79 Fråga (329)


Min fråga är om man får cykla i bredd på vägen? Mitt påstående är att man inte bör cykla i bredd på vägen, inte ens om man är tävlingscyklist och anser att man äger landsvägarna i trakten. ;)

7 kommentarer:

 1. Nej, tror jag svaret borde vara. Om inte annat för deras egen säkerhets skull. Men cyklister kör ju oftast på lite som de vore ensamma på vägen;)

  SvaraRadera
 2. I trafikförordningen står det att cyklande ska färdas efter varandra, men när det kan ske utan fara eller olägenhet för trafiken får de färdas i bredd. Så det gäller, som i det mesta annat, att ha omdömet med sig.

  SvaraRadera
 3. Svaret är nej - men tävlingscyklister ute på träning kan inte vare sig lagen, läsa eller förstå när man tutar. Det är synd om dem!

  SvaraRadera
 4. Har ingen aning om vad lagen säger, men vettet borde säga att man inte ska cykla i bredd. Det kan "kosta" någon livet......

  SvaraRadera
 5. dom lägger väl upp taktiken, när dom cyklar o småpratar!?

  SvaraRadera
 6. Svaret är nog ganska självklart - i alla fall om man som cyklist är rädd om livhanken - för många bilister vet inte var bromspedalen finns när det blir trångt på vägbanan. Om det är tomt på vägbanan i övrigt går det ju an, annars gör dom nog bäst i att cykla på rad.

  SvaraRadera
 7. Hahaa... Undrar vad du då skulle säga till knutte gänget som åkte omkring i Västmanland med cirka 200 ekipage i lugnt tempo! Dock inte 2 i bredd utan i zigzag format som upptog ena körfältet(får inte åka 2 i bredd för olycksrisk) en heldag på sommaren! Vi brukade kolla dem när de kom så det gällde att ha påtår för 2 timmars njutning från vår plats att se gänget komma förbi!!! Kram ;D

  SvaraRadera

Berätta gärna vad du tycker om mitt foto eller vad det får dig att tänka på.

Tack för din kommentar!